Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dronryp

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Dronryp kan u daarbij helpen! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder vindt u nuttige gegevens inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waadhoeke.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1550 tot zo’n €8700, incl. montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Waadhoeke | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9035
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Dronryp februari 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.500 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Dronryp. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.850 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.350 – €8.400€2.850 – €5.000Dagdeel
2 bochten€5.800 – €10.100€3.800 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.250 – €12.400€5.050 – €9.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dronryp.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dronryp kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-dronryp-9035

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dronryp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Dronryp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende modellen demonstreren en informeert welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Dronryp.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Dronryp.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal bekende merken werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal grote fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum, Heymer. Grote adviseurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Dronryp in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare en TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Dronryp is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Dronryp verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 125 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie