Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hilaard

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hilaard biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze website leest u handige details met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De kosten liggen tussen de €1700 tot zo’n €8900, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Leeuwarden | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9027
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Hilaard februari 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.450 incl. montage.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Hilaard. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.550 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.200 – €9.000€3.500 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.100€3.550 – €7.5006 uur
Wenteltrap€7.850 – €13.700€5.050 – €10.100Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hilaard.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Hilaard is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u maar zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de fabrikanten bieden een assortiment met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hilaard-9027

Bekijk aanbieders in de regio

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hilaard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een systeem selecteren die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Hilaard onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende opties introduceren en vertelt welk type lift past rijmt met uw situatie. Veel verkooppunten hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Hilaard.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Hilaard.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 geschikte merken Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Bekende dealers van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Hilaard binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Stannah & Smienk bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hilaard is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hilaard hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie