Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bears

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Bears vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Hieronder bieden wij nuttige details t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, technische details, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2100 en €8900, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Leeuwarden | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9025
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Bears februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 incl. montage.
 • Extra opties als een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Bears. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.650 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.300€3.350 – €6.000halve dag
Twee bochten€6.300 – €10.900€3.850 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€8.150 – €13.300€5.200 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bears.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Bears kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-bears-9025

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Bears voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leeuwarden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag nu een type selecteren die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Bears onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende stoelliften introduceren en informeert welk type lift past in lijn is met uw situatie. Het gros van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vergelijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Bears.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Bears.

Populaire merken
In uw regio zijn verschillende populaire producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten beloven een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse geschikte ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum. Erkende adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Bears in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Stannah of Heymer verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bears is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bears benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans schommelt dat tussen de 125 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie