Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Easterwierrum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Easterwierrum verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert bieden wij praktische tips over trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten liggen tussen de €2050 oplopend tot 9300, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9021
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Easterwierrum februari 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Easterwierrum. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.600 – €2.100Dagdeel
1 bocht€4.900 – €9.300€3.000 – €5.000Dagdeel
2 bochten€5.700 – €10.600€3.850 – €7.4001 dag
Draaiende trap€8.150 – €13.200€5.450 – €9.2005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Easterwierrum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Easterwierrum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-easterwierrum-9021

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Easterwierrum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model kiezen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Easterwierrum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft aan welk type lift past past bij uw budget en situatie. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Easterwierrum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Easterwierrum.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende geschikte ontwikkelaars werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele bekende merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Bekende dealers van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Easterwierrum in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Handicare + Extrema hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Easterwierrum is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Easterwierrum hanteert een maximale draagkracht in KG. In de basis fluctueert dat tussen de 125 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie