Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Raerd

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Raerd biedt uitkomst! Meer en meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl leest u belangrijke beschrijvingen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en onderhoud. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €1600 & €8800, inclusief montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9012
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Raerd februari 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Raerd. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.550 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.800€3.250 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€6.500 – €10.500€3.900 – €8.0001 dag
Spiltrap€8.250 – €13.500€4.500 – €10.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Raerd.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Raerd is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-raerd-9012

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Raerd voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type laten installeren die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Raerd subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere systemen laten zien en informeert welk soort lift in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst bieden wij de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Raerd.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Raerd.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere betrouwbare traplift bouwers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken verzekeren een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse erkende traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Bekende wederverkopers van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Raerd binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Platinum of RecentLift beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Raerd is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Raerd hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 115 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie