Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eagum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Eagum maak langer thuiswonen mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Hieronder kunt u aan de slag met bruikbare details betreffende trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €2100 tot wel €8100, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Leeuwarden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9006
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Eagum februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens geldt er een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 of meer.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Eagum. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.500 – €9.900€2.900 – €5.6005 uur
Twee bochten€6.300 – €10.300€3.650 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.400€5.200 – €9.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eagum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eagum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-eagum-9006

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Eagum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model aanschaffen die voldoet aan uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of snel aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Eagum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen laten zien en informeert welk systeem aansluit op uw woning en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Eagum.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Eagum.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf professionele producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken waarborgen een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren diverse erkende leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Minivator. Erkende adviseurs van deze modellen zijn TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de montage van een traplift in Eagum binnen een paar weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah of TipTop bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eagum is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Eagum werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie