Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grou

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Grou kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en moeiteloos de trap op en af. Op deze pagina treft u bruikbare specificaties over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1650 en €9100, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift maart 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Leeuwarden | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9001
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Grou maart 2023

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Grou. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.550 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.800€2.700 – €5.4005 uur
Twee bochten€6.450 – €11.100€4.200 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €12.600€5.100 – €10.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Grou.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Grou kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-grou-9001

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Grou voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leeuwarden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een systeem aanschaffen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Grou zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een professionele adviseur kan u verschillende stoelliften demonstreren en geeft aan welk systeem rijmt met uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Grou.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Grou.

Geschikte merken
In ons land zijn 5 goede traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere goede producenten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator, Extrema. Bekende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Grou binnen een paar weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Minivator of RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Grou is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Grou hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie