Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoorn

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hoorn maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Hieronder bekijkt u praktische tips betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Terschelling.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2200 tot maar liefst €8700, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Terschelling | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8896
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Hoorn februari 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Hoorn. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.650 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.650 – €8.100€2.700 – €5.4005 uur
Twee bochten€5.950 – €10.100€4.150 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.400€4.550 – €10.5001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoorn.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Hoorn is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoorn-8896

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hoorn voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 incl. plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Terschelling. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift selecteren die aansluit op uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mail: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Hoorn vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Hoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Hoorn.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal goede merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers verzekeren een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 goede traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Hoorn binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator & Strobbe verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hoorn is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hoorn communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis wisselt dat tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie