Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lies

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Lies kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u veilig en zonder moeite naar boven en naar beneden. Hieronder treft u bruikbare adviezen m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, technische details, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Terschelling.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1750 tot maar liefst €10000, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteTerschelling | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8895
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Lies februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Lies. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.550 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.500 – €8.500€3.250 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€6.350 – €11.400€4.300 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.500 – €12.000€4.700 – €9.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lies.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lies is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-lies-8895

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Lies voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Terschelling. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een stoellift kopen dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mail: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Lies zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welk systeem rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In deze tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Lies.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Lies.

Goede merken
In Nederland zijn 5 populaire traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten werken met een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse goede producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema. Bekende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Lies binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Handicare en RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Lies is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lies benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal ligt dat tussen de 110 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie