Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midsland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Midsland biedt uitkomst! Een groot aantal senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder moeite de trap op en af. Op deze site vindt u nuttige informatie t.a.v. trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Terschelling.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2300 tot maar liefst €9200, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTerschelling | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8891
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Midsland februari 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel vindt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Midsland. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.600 – €2.3504 uur
1 bocht€5.300 – €9.500€2.500 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €11.100€4.200 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €12.800€4.750 – €10.000Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Midsland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Midsland is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-midsland-8891

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Midsland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Terschelling. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift selecteren die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mailadres: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Midsland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u geschikte systemen tonen en adviseert welk model past bij uw budget en situatie. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook liften monteren in Midsland.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Midsland.

Erkende merken
In ons land zijn enkele betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren 5 professionele leveranciers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Midsland al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare + PractiComfort verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Midsland is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Midsland werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 100 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie