Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baaiduinen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Baaiduinen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze pagina leest u belangrijke details aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Terschelling.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1550 en €10200, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Terschelling | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8884
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Baaiduinen februari 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.250 incl. montage.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Baaiduinen. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.650 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.100 – €9.200€3.200 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€6.250 – €10.500€3.650 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.350 – €13.200€4.900 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Baaiduinen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Baaiduinen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 55% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-baaiduinen-8884

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Baaiduinen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Terschelling. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten monteren die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mail: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Baaiduinen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere mogelijkheden introduceren en informeert u over welk merk/model matcht met de situatie en het budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Baaiduinen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Baaiduinen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren meerdere geschikte ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Bekende (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Baaiduinen binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp en Strobbe verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Baaiduinen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Baaiduinen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 120 KG en 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie