Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kaard

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Kaard vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht vindt u bruikbare specificaties m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Terschelling.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1750 tot zo’n €9500, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Terschelling | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8883
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Kaard februari 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het monteren van een traplift in Kaard. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.850 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.200€3.350 – €5.200halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.400€4.350 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€8.300 – €12.800€4.500 – €10.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kaard.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Kaard kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-kaard-8883

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Kaard voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Terschelling. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mailadres: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Kaard lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Kaard.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Kaard.

Bekende merken
In Nederland zijn een aantal goede leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan voor een snelle levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren diverse grote traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Grote verkopers van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Kaard binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Acorn en PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Kaard is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kaard communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie