Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midlum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Midlum maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site kunt u aan de slag met waardevolle details omtrent trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Harlingen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2100 tot zo’n €9300, incl. montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift december 2023 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHarlingen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8872
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Midlum december 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Midlum. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.600 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.500 – €8.200€3.400 – €5.700halve dag
2 bochten€6.200 – €10.400€4.150 – €7.5001 dag
Wenteltrap€7.500 – €14.400€5.050 – €9.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Midlum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Midlum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-midlum-8872

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Midlum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Harlingen door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Harlingen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Harlingen (https://www.harlingen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type uitkiezen die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u aanmelden voor de WMO? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van Oldebarneveltstraat 2
 • 8862 BB, Harlingen
 • Website: www.harlingen.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@harlingen.nl
 • Telefoonnummer: 140517

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Midlum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende modellen demonstreren en informeert u over welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Midlum.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Midlum.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse goede traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan bekend om een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse erkende fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Heymer, Triwa, Extrema, Platinum. Betrouwbare installateurs van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Midlum binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa + Heymer hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Midlum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Midlum hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie