Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sexbierum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Sexbierum biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u veilig en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker vindt u waardevolle specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2050 tot maar liefst €8800, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Waadhoeke | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8855
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Sexbierum februari 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.200.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Sexbierum. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€5.500 – €8.300€2.850 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €11.300€3.800 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.400€4.750 – €9.4006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sexbierum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Sexbierum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-sexbierum-8855

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Sexbierum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of de traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een lift laten monteren die in lijn is met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk hulp aanvragen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Sexbierum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een professionele adviseur kan u geschikte stoelliften tonen en informeert u over welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Sexbierum.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Sexbierum.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten werken met een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare merken We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Betrouwbare aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Sexbierum binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Otolift & 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sexbierum is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Sexbierum hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie