Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waaksens

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Waaksens verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische beschrijvingen m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, technische details, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2050 tot maar liefst €9500, incl. installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8845
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Waaksens februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Waaksens. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.800 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.900€3.350 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€6.150 – €10.500€4.500 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.600 – €14.100€5.100 – €9.800Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Waaksens.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Waaksens is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat merken bieden een assortiment met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-waaksens-8845

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Waaksens voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een systeem uitkiezen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Waaksens vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Waaksens.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Waaksens.

Goede merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse populaire leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Bekende wederverkopers van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Waaksens al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum & RecentLift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Waaksens is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Waaksens communiceert een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 125 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie