Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spannum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Spannum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder bieden wij waardevolle beschrijvingen aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1900 tot zo’n €8800, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Waadhoeke | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8843
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Spannum februari 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.650 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verstrekken wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Spannum. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.850 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€5.000 – €9.400€3.400 – €5.900Dagdeel
Twee bochten€6.100 – €10.300€4.450 – €7.7005,5 uur
Spiltrap€8.350 – €14.200€5.150 – €9.2005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Spannum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Spannum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-spannum-8843

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Spannum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap start bij €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift selecteren dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Spannum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire liften tonen en adviseert u over welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Spannum.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Spannum.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende traplift bouwers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers beloven een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan enkele populaire merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator. Betrouwbare aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Spannum binnen een paar weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift en Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Spannum is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Spannum hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 130 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie