Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waadhoeke

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Waadhoeke verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert treft u bruikbare informatie wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Bovendien kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 oplopend tot 8300, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Waadhoeke | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Waadhoeke juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor upgrades als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.000 incl. montage.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Waadhoeke. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.700 – €9.000€3.500 – €6.1005 uur
2 bochten€5.650 – €10.200€3.700 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €13.600€5.100 – €9.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Waadhoeke.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Waadhoeke is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-waadhoeke-8814

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Waadhoeke voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem laten plaatsen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Waadhoeke subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u geschikte liften demonstreren en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vindt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Waadhoeke.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Waadhoeke.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken focussen zich op een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal goede producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Waadhoeke binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah en Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Waadhoeke is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Waadhoeke verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 110 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie