Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Peins

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Peins kan u daarbij helpen! Flink wat senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina vindt u waardevolle details over trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €1800 tot zo’n €8100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWaadhoeke | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8812
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Peins februari 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Peins. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.800 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.100€3.350 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €11.100€3.950 – €7.500Hele dag
Spiltrap€8.200 – €12.200€4.650 – €10.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Peins.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Peins is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u maar zo 45% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-peins-8812

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Peins voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift laten monteren die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Peins zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk systeem past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bekijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Peins.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Peins.

Professionele merken
In Nederland zijn enkele goede traplift bouwers werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers garanderen een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit diverse erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Gerenommeerde installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Peins binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als ThyssenKrupp of PractiComfort verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Peins is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Peins benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie