Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herbaijum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Herbaijum kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met nuttige gegevens ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2500 & €9500, inclusief montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWaadhoeke | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8807
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Herbaijum februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Herbaijum. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€4.550 – €8.800€2.850 – €6.6001/2 dag
2 bochten€6.150 – €10.900€3.800 – €7.4006 uur
Spiltrap€7.900 – €12.800€4.550 – €9.2005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Herbaijum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Herbaijum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 40% – 45% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-herbaijum-8807

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Herbaijum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. montage.De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Waadhoeke. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een systeem aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Herbaijum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en geeft aan welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Herbaijum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Herbaijum.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse goede producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema. Erkende montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Herbaijum binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Minivator en TipTop verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Herbaijum is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Herbaijum communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie