Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hitzum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hitzum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u veilig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website kunt u aan de slag met nuttige beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de unieke werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2350 oplopend tot 8300, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Waadhoeke | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8805
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Hitzum februari 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hitzum. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.650 – €2.250halve dag
1 bocht€5.100 – €8.000€2.950 – €6.4005 uur
Twee bochten€5.500 – €11.900€4.300 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.400 – €14.300€5.200 – €9.1006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hitzum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hitzum kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hitzum-8805

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Hitzum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of de traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten monteren die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-melding doen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Hitzum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen introduceren en geeft aan welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Hitzum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Hitzum.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse populaire fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken hanteren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse geschikte traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Hitzum binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift & Extrema bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hitzum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hitzum hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie