Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijhuizum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Nijhuizum kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert leest u praktische adviezen inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de werking, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1800 & €9100, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8775
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Nijhuizum september 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.700 of meer.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Nijhuizum. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.600 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.500 – €9.100€2.650 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €11.700€4.200 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €14.400€5.500 – €9.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nijhuizum.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijhuizum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nijhuizum-8775

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nijhuizum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Nijhuizum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Nijhuizum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Nijhuizum.

Professionele merken
In Nederland zijn meerdere erkende traplift fabrikanten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele grote merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Grote wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Nijhuizum binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Stannah of Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nijhuizum is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nijhuizum communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie