Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijland

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Nijland biedt uitkomst! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website leest u handige specificaties wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €2100 tot maar liefst €10000, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8771
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Nijland februari 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Nijland. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.600 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.550 – €8.000€2.500 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.800€3.950 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €13.000€5.500 – €9.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nijland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijland kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u gemakkelijk 45% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nijland-8771

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nijland voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift selecteren die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Nijland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Nijland.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Nijland.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende grote ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde adviseurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Nijland binnen een paar weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare + Extrema verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nijland is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nijland werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie