Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hieslum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Hieslum vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Via deze website treft u nuttige adviezen inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2050 tot wel €9800, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8762
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Hieslum juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Hieslum. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.700 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.500€3.200 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.900€3.900 – €7.2001 dag
Wenteltrap€7.600 – €12.300€4.650 – €9.1006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hieslum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hieslum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Flink wat merken bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hieslum-8762

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hieslum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift kiezen die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-melding doen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Hieslum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende stoelliften demonstreren en geeft aan welk merk/model past bij uw trap, situatie en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Hieslum.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Hieslum.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele goede producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers werken met een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele erkende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Populaire aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Hieslum al binnen 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator & Strobbe verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hieslum is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hieslum hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal ligt dat tussen de 125 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie