Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ferwoude

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Ferwoude maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker bekijkt u waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1650 oplopend tot 10200, inclusief montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8761
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Ferwoude februari 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ferwoude. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.800 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.250 – €8.500€3.200 – €6.700Dagdeel
2 bochten€5.800 – €11.700€3.850 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.050 – €12.500€5.400 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ferwoude.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ferwoude is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ferwoude-8761

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ferwoude voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 incl. plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een lift uitkiezen die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u aan de slag met een aanvraag? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Ferwoude lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte opties tonen en informeert welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Ferwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ferwoude.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere erkende leveranciers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren vijf grote fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema. Erkende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Ferwoude binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp of Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ferwoude is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ferwoude communiceert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 110 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie