Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Exmorra

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Exmorra verschaft u die mogelijkheid! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en op een prettige manier de trap op en af. Op deze site treft u handige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de unieke werking, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2200 & €9700, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8759
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Exmorra februari 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Exmorra. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.650 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.250 – €9.500€2.500 – €6.600Dagdeel
Twee bochten€5.900 – €11.200€4.050 – €7.900Eén dag
Spiltrap€8.400 – €13.300€4.600 – €10.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Exmorra.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Exmorra kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u gemakkelijk 55% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-exmorra-8759

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Exmorra voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een systeem laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Exmorra lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende mogelijkheden laten zien en geeft aan welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Exmorra.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Exmorra.

Geschikte merken
In Nederland zijn 5 bekende leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere geschikte producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer. Grote wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Exmorra binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Handicare of PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Exmorra is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Exmorra communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie