Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Makkum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Makkum kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bekijkt u bruikbare details aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2100 tot zo’n €9000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8754
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Makkum februari 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.350 of nog duurder.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Makkum. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€4.600 – €8.700€2.700 – €5.900halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.800€4.400 – €7.9001 dag
Wenteltrap€8.100 – €14.300€4.700 – €9.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Makkum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Makkum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-makkum-8754

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Makkum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 incl. montage.Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type laten monteren dat past bij uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Makkum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en vertelt welk model matcht met uw situatie. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook kunnen leveren in Makkum.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Makkum.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten hanteren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 geschikte producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Makkum binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Stannah + RecentLift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Makkum is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Makkum verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie