Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kornwerderzand

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Kornwerderzand verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze webpagina kunt u aan de slag met praktische tips ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2200 & €8200, incl. installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8752
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Kornwerderzand februari 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Kornwerderzand. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.550 – €2.1004 uur
1 bocht€4.600 – €8.700€3.200 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€6.300 – €10.100€3.850 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €12.700€5.150 – €9.1005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Kornwerderzand.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kornwerderzand kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-kornwerderzand-8752

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kornwerderzand voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een model selecteren dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Kornwerderzand vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u een aantal systemen introduceren en informeert welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Kornwerderzand.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kornwerderzand.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere populaire leveranciers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten focussen zich op een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere grote fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Kornwerderzand binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Platinum + 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Kornwerderzand is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kornwerderzand communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 130 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie