Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wons

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Wons vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht vindt u belangrijke specificaties betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2400 & €8200, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8747
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Wons juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.300 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Wons. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.800€3.100 – €6.5005 uur
2 bochten€6.350 – €10.900€3.600 – €7.2001 dag
Draaiende trap€8.450 – €12.800€5.300 – €9.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wons.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wons kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wons-8747

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wons voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Wons vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire opties laten zien en adviseert welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Wons.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Wons.

Goede merken
In ons land zijn verschillende geschikte producenten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers hanteren een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal populaire leveranciers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Wons binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp + 123 traplift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wons is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wons communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie