Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Burgwerd

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Burgwerd maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze site kunt u aan de slag met belangrijke adviezen ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de werking, de onkosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1850 & €8500, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8742
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Burgwerd juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.950 of nog duurder.
 • Opties zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Burgwerd. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.700 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.300€3.300 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€5.600 – €10.500€4.300 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.750 – €12.800€4.550 – €9.2005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Burgwerd.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Burgwerd is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-burgwerd-8742

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Burgwerd voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift laten installeren die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Burgwerd bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een erkende adviseur kan u de populaire opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Burgwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Burgwerd.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 betrouwbare leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Heymer. Bekende adviseurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Burgwerd al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn + Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Burgwerd is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Burgwerd hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie