Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Itens

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Itens verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht vindt u handige tips t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2200 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8735
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Itens februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.450 incl. montage.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Itens. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.800 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.500€2.600 – €6.7004,5 uur
2 bochten€6.000 – €10.300€3.850 – €7.400Hele dag
Spiltrap€7.800 – €13.500€5.500 – €10.3006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Itens.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Itens kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-itens-8735

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Itens voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift selecteren dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Itens lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen laten zien en geeft aan welk model rijmt met uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Itens.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Itens.

Populaire merken
In ons land zijn enkele bekende fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal populaire producenten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Populaire specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Itens binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn & PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Itens is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Itens hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie