Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift It Heidenskip

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in It Heidenskip biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site treft u handige beschrijvingen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1800 tot maar liefst €10000, incl. montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8724
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift It Heidenskip juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.050.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in It Heidenskip. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.650 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.700€3.200 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €10.700€3.650 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.100€4.950 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in It Heidenskip.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in It Heidenskip kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 40% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-it-heidenskip-8724

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in It Heidenskip voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift kiezen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO It Heidenskip onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften tonen en vertelt welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in It Heidenskip.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in It Heidenskip.

Erkende merken
In uw omgeving zijn 5 goede traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan enkele populaire traplift bouwers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Heymer, Triwa, Extrema. Grote specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in It Heidenskip binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah & Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in It Heidenskip is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in It Heidenskip hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie