Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Molkwerum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Molkwerum kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder moeite naar boven en naar beneden. Via deze pagina bekijkt u waardevolle adviezen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, de werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 & €9000, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8722
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Molkwerum juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Molkwerum. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.800 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.550 – €9.200€3.450 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.400€4.300 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.000€4.800 – €10.900Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Molkwerum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Molkwerum is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-molkwerum-8722

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Molkwerum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een lift uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Molkwerum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende modellen introduceren en geeft aan welk systeem rijmt met uw budget en situatie. De meeste showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst staan fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Molkwerum.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Molkwerum.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele bekende merken werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan bekend om een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf grote traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer. Betrouwbare specialisten van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Molkwerum binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa + PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Molkwerum is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Molkwerum hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie