Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bolsward

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Bolsward maakt het mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via deze pagina bieden wij nuttige specificaties met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2450 tot wel €9100, incl. installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8701
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Bolsward juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.700 of meer.
 • Opties zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Bolsward. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.600 – €2.200halve dag
1 bocht€4.950 – €8.900€3.050 – €5.5005 uur
Twee bochten€5.800 – €10.700€3.600 – €7.0006 uur
Draaiende trap€8.450 – €13.900€4.700 – €9.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bolsward.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bolsward is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-bolsward-8701

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bolsward voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem uitzoeken die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Bolsward lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere systemen demonstreren en adviseert welke uitvoering voldoet aan uw budget en situatie. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In deze tabel staan winkels en producenten die ook leveren in Bolsward.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Bolsward.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal geschikte traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse goede leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Minivator, Platinum, Triwa. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Bolsward in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum of Heymer bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bolsward is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bolsward hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie