Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift IJlst

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in IJlst maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide tips m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2300 tot zo’n €8300, incl. plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8651
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift IJlst juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in IJlst. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.550 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.750 – €9.300€3.100 – €6.8005 uur
Meerdere bochten€5.600 – €11.500€4.300 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€8.200 – €14.200€4.900 – €10.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in IJlst.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in IJlst is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 55% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ijlst-8651

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in IJlst voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenklaprail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een systeem uitzoeken die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO IJlst zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u een aantal systemen tonen en adviseert welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht treft u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in IJlst.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in IJlst.

Professionele merken
In Nederland zijn enkele populaire traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere professionele producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in IJlst al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift of Smienk beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in IJlst is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in IJlst werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie