Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wiuwert

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Wiuwert maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1650 & €8300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8637
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Wiuwert juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.150.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Wiuwert. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.550 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.600 – €8.300€3.150 – €6.1005 uur
Meerdere bochten€6.250 – €10.000€3.700 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.300€4.800 – €10.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wiuwert.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wiuwert is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste showrooms hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wiuwert-8637

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Wiuwert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Wiuwert lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere liften demonstreren en adviseert u over welk merk/model past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Wiuwert.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Wiuwert.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende bekende fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse grote traplift fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Wiuwert binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Handicare + RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wiuwert is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wiuwert hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie