Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ysbrechtum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Ysbrechtum verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website treft u uitgebreide adviezen met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1700 en €9100, inclusief plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8633
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Ysbrechtum juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Ysbrechtum. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.600 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.200€2.650 – €5.900halve dag
2 bochten€5.650 – €10.700€3.700 – €7.4001 dag
Draaiende trap€7.500 – €14.500€4.850 – €10.6005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ysbrechtum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Ysbrechtum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u tot wel 35% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel merken bieden een assortiment met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ysbrechtum-8633

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ysbrechtum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift kiezen dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Ysbrechtum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en adviseert welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Ysbrechtum.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ysbrechtum.

Goede merken
In uw regio zijn diverse professionele merken actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan voor een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden meerdere grote merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Ysbrechtum binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn of 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ysbrechtum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ysbrechtum hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie