Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tirns

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Tirns biedt uitkomst! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bekijkt u praktische specificaties met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1950 tot wel €9800, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8632
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Tirns juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bieden wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Tirns. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.550 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.700€2.550 – €5.500halve dag
Twee bochten€6.500 – €11.500€4.250 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.200 – €12.300€4.850 – €10.6006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tirns.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tirns is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-tirns-8632

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Tirns voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten plaatsen die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Tirns lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende stoelliften laten zien en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw budget en situatie. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Tirns.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Tirns.

Bekende merken
In uw omgeving zijn 5 betrouwbare traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan bekend om een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele goede fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Tirns binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift en Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Tirns is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tirns hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 120 KG – 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie