Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Offingawier

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Offingawier kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u op een veilige manier en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website vindt u handige tips aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2300 oplopend tot 8300, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8626
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Offingawier juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Offingawier. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.700 – €2.200halve dag
1 bocht€4.700 – €8.900€3.250 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.600€3.900 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€7.850 – €13.700€4.900 – €10.6006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Offingawier.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Offingawier is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u maar zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken bieden een assortiment met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-offingawier-8626

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Offingawier voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Offingawier vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Offingawier.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Offingawier.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten focussen zich op een snelle levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele geschikte fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Offingawier binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Minivator & RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Offingawier is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Offingawier werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 130 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie