Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jutrijp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Jutrijp verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke gegevens inzake trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2250 tot maar liefst €8500, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8623
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Jutrijp juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.550 of meer.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Jutrijp. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.550 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.000 – €9.800€2.800 – €6.2001/2 dag
2 bochten€5.900 – €10.500€4.500 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €12.800€4.650 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Jutrijp.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jutrijp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-jutrijp-8623

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Jutrijp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een traplift kiezen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Jutrijp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen laten zien en informeert welk soort lift in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Jutrijp.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Jutrijp.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal geschikte traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan bekend om een korte installatietijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden een aantal professionele producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum. Erkende dealers van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Jutrijp binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Platinum of Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Jutrijp is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Jutrijp hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 125 KG tot 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie