Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westhem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Westhem biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand leest u belangrijke specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, technische details, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1600 tot maar liefst €9600, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8616
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Westhem juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.600 of meer.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Westhem. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.800 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.000€2.800 – €6.8001/2 dag
Twee bochten€5.750 – €10.500€3.900 – €7.300Eén dag
Draaiende trap€8.300 – €13.300€4.500 – €10.3006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Westhem.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Westhem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-westhem-8616

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Westhem voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem laten installeren die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Westhem subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire opties laten zien en geeft aan welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Westhem.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Westhem.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers staan voor een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele erkende producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator. Populaire installateurs van deze modellen zijn Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Westhem binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum & PractiComfort bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Westhem is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Westhem werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 105 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie