Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gaastmeer

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Gaastmeer maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning de trap op en af. Via deze website kunt u aan de slag met bruikbare informatie wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2050 tot maar liefst €9400, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8611
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Gaastmeer juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Gaastmeer. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.550 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.700€2.900 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.500€4.000 – €7.000Hele dag
Spiltrap€7.550 – €14.300€5.350 – €10.9006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Gaastmeer.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Gaastmeer is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u maar zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-gaastmeer-8611

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Gaastmeer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment geven ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift laten monteren die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Gaastmeer vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en geeft aan welk soort lift rijmt met uw situatie. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Gaastmeer.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gaastmeer.

Populaire merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde verkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Gaastmeer binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Platinum of Smienk verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Gaastmeer is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Gaastmeer hanteert een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie