Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sneek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Sneek kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert vindt u uitgebreide adviezen over trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Ook kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1750 tot zo’n €9500, incl. installatie.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8604
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Sneek februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.450 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Sneek. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.750 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.200 – €8.400€3.500 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€5.900 – €11.100€3.600 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.350 – €13.200€5.200 – €10.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sneek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sneek is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkopers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sneek-8604

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sneek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit type heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type aanschaffen die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Sneek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u geschikte uitvoeringen introduceren en adviseert welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Sneek.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Sneek.

Erkende merken
In uw regio zijn verschillende erkende traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum. Grote montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Sneek binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa of Extrema verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sneek is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sneek hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie