Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudemirdum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Oudemirdum kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met belangrijke adviezen inzake trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, technische details, de verwachte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Daarbovenop kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2500 oplopend tot 10200, incl. installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8576
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Oudemirdum juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Oudemirdum. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.700 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.150 – €8.400€3.050 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€5.900 – €10.100€3.850 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.800€5.550 – €10.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudemirdum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Oudemirdum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oudemirdum-8576

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Oudemirdum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eennoodbatterij.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent verkent of de traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift laten installeren dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Oudemirdum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en adviseert welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Oudemirdum.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Oudemirdum.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren meerdere erkende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Erkende installateurs van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Oudemirdum binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa en Heymer hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oudemirdum is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oudemirdum werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 105 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie