Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijs

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Rijs maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl leest u handige informatie t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 tot wel €9000, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in De Fryske Marren | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8572
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Rijs juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 of nog duurder.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Rijs. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.600€3.150 – €5.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €11.800€3.750 – €7.1006 uur
Spiltrap€7.900 – €14.400€5.100 – €9.2006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijs.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Rijs kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-rijs-8572

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Rijs voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Rijs bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen demonstreren en informeert welk systeem aansluit op uw situatie. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Rijs.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Rijs.

Bekende merken
In ons land zijn enkele geschikte traplift fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers werken met een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa. Grote installateurs van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Rijs binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn of Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Rijs is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Rijs benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 130 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie