Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ruigahuizen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Ruigahuizen maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bekijkt u nuttige specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO regelingen en veiligheid. Ook kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1550 & €8900, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8564
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Ruigahuizen juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Ruigahuizen. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€5.450 – €8.000€3.300 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €11.400€3.650 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.950 – €13.300€5.350 – €9.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ruigahuizen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ruigahuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ruigahuizen-8564

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Ruigahuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Ruigahuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire liften introduceren en vertelt welk model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In deze tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Ruigahuizen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ruigahuizen.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere erkende fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten bieden een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende goede traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer. Bekende dealers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Ruigahuizen binnen een paar weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Stannah & PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ruigahuizen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ruigahuizen verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie