Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijckel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Wijckel kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Via deze pagina bieden wij uitgebreide gegevens met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de unieke werking, de tarieven, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1950 tot zo’n €8300, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8563
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Wijckel juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.600 of meer.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Wijckel. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.750 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.400 – €9.100€2.800 – €5.5004,5 uur
2 bochten€6.500 – €11.500€4.000 – €7.2006 uur
Spiltrap€7.750 – €12.200€5.000 – €9.400Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wijckel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wijckel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 40% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wijckel-8563

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Wijckel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een lift kopen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Wijckel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere opties laten zien en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Wijckel.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Wijckel.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten beloven een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal bekende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het kopen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Wijckel binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Handicare + 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wijckel is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wijckel hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie