Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Balk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Balk maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze site vindt u bruikbare informatie met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1500 & €9900, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Balk juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Ook geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Balk. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.650 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.600€2.500 – €6.4001/2 dag
2 bochten€5.900 – €11.900€3.950 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.500€5.500 – €9.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Balk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Balk is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u maar zo 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-balk-8561

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Balk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 inclusief montage. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een systeem laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Balk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Balk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Balk.

Goede merken
In ons land zijn diverse goede traplift bouwers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan bekend om een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit een aantal bekende fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Triwa, Extrema, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Balk al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Stannah en RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Balk is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Balk hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie