Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Indijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Indijk verschaft u die mogelijkheid! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u risicoloos en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige details betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €1550 tot zo’n €8900, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8553
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Indijk juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of meer.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Indijk. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.550 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€5.350 – €9.200€3.300 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.850 – €10.000€3.550 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€8.400 – €13.100€5.500 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Indijk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Indijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-indijk-8553

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Indijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem selecteren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Indijk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw situatie. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Indijk.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Indijk.

Goede merken
In ons land zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten bieden een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende grote ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Betrouwbare montagepartners van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Indijk in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift of PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Indijk is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Indijk hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie