Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Echtenerbrug

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Echtenerbrug vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl leest u handige details inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1650 oplopend tot 8200, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8539
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Echtenerbrug juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Echtenerbrug. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.800 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.250 – €9.000€3.050 – €6.0004,5 uur
2 bochten€5.550 – €11.900€4.350 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€7.800 – €12.300€4.800 – €9.5006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Echtenerbrug.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Echtenerbrug is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-echtenerbrug-8539

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Echtenerbrug voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. montage.De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift laten monteren die rijmt met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Echtenerbrug lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en adviseert welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht treft u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Echtenerbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Echtenerbrug.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse professionele ontwikkelaars met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde dealers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Echtenerbrug binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp en Heymer hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Echtenerbrug is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Echtenerbrug hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie