Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterzee

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Oosterzee maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bieden wij praktische beschrijvingen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de verwachte kosten, de WMO en populaire leveranciers. Daarnaast kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 tot maar liefst €8900, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8536
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Oosterzee juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Oosterzee. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.800 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.500€2.900 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €11.800€4.400 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€7.900 – €14.100€4.850 – €9.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterzee.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oosterzee is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oosterzee-8536

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oosterzee voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een model aanschaffen die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Oosterzee lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende mogelijkheden demonstreren en vertelt welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Oosterzee.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Oosterzee.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse erkende fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf grote producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator, Platinum. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Oosterzee binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp of Smienk verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oosterzee is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oosterzee verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG & 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie